Gå til hovedindhold

Naturens Rige

Oplev vores natur.

 • Læs op

Indhold

  Naturens Rige er et projekt som Lokalråd Fladså deltog i sammen med Næstved Kommune.

  Projektet startede i eftersommeren 2016 og sluttede i december 2017. Det gik ud på at få flere til at bruge naturen og dermed få et bedre helbred både fysisk og psykisk. Mogenstrup blev valgt som procesområde da der er meget forskellig artet natur i omegnen. den 21 maj 2017 afholdt projektet en Naturens Dag. Flere foreninger deltog med planlægning og afholdelse af dagen, det var løbeklub, stavgængere, cykelklub, fiskeforening og lign.

  Ca. 200 børn og voksne fra området mødte op og deltog meget aktivt i aktiviteterne, der var mulighed for at bage snobrød, forskellige legeredskaber kunne benyttes. Der blev bagt pandekager i stor stil, dertil kold saftevand. Der blev afsluttet med et orkester som virkelig kunne fange børnenes interesse. Læringen fra projektet skal bruges fremadrettet til sammenkomster i fremtiden.

  Naturens Rige er lige uden for vores døre, vi har skovene, åen og bakkerne, gode områder til en rask trave, løbe eller cykeltur. Der er anlagt en Kultursti omkring Kirke, Kilde og Mindestøtte og der arbejdes på en endnu længere Natursti – ca. 6 km. – hvor man kommer gennem skoven, grusgraven, over Fårebakkerne og Stejlehøjen og retur til Kirken. Mere om den senere når den er på plads. På Fårebakkerne er der en offentlig sti anlagt af – Fodspor i landskabet – denne sti forsøges ført i gennem ind til Næstved.

  En anden attraktion er Hammer Bakker med fantastisk udsigt over Dybsø Fjord. Selve Dybsø Fjord er et Natura 2000 område, her er der året rundt et stort fugleliv.

  Der arbejdes til stadighed på udbygning af stier i landskabet men det er op til de enkelte lodsejere at give tilladelser til offentlige stier gennem deres matrikler.

  Ved landsbyen Myrup er der en Put and Take sø så muglighederne er mange for, gode oplevelser i vores natur.

  Link til til vandreruter i Næstved Kommune:

  Hvad kan jeg ellers opleve?