Gå til hovedindhold
IMG_0536

Livet i Mogenstrup og omegn

Sammen kan vi skabe dialog, muligheder og lokale løsninger.

Velkommen til Mogenstrup og omegn.

Mogenstrup og omegn består af flere skønne byer og landsbyer. Mogenstrup er den største by i området, men herudover kan vi prale af Lov med sine sportsklubber, landsbyerne Bonderup og Næstelsø – den aktive landsby, Brandelev med et aktivt forsamlingshus, Vester Egesborg med den storslåede udsigt, Myrup og Ring med masser af fællesskaber, Blangslev med gadekæret som mødested, Hammer med sin byggestil fra 1700-tallet og hyggelige Hammer-Torup. Skønne byer og landsbyer med hver deres kendetegn og stoltheder.

I vores lokalområde har vi institutioner, skoler, frisører, mekaniker, skov, natur, supermarkeder, læge, tandlæge, ældrecenter, frivillige foreninger og skisport. Ja du læste rigtigt! Med sine stejle skrænter og hele 55 meter over havet er Fårebakkerne helt ideelle til at kælkning og skiløb om vinteren.

I Mogenstrup og omegn handler vi ind lokalt i både Netto og Dagli'Brugsen. Hovederhvervet hos os og omegnen er landbruget, der samtidig også er en del af vores skønne natur. Herudover har vi både en sports- og svømmehal med genoptræningscenter i Mogenstrup, der bliver flittigt brugt af borgerne i området.

Vi har rigtig mange velfungerende lokale kræfter som flere gange om året inviterer til arrangementer i alle afskygninger rundt om i lokalområdet. Fx Kildemarkedet med boder, gøgl, middelalderfolk, vikinger, musik og sang, ”Spis med din nabo”-arrangementer, juletræsfest, Skt. Hans fest, fastelavn og tøndeslagning, sommerfest og høstfest. Vi arbejder i Lokalrådet på at styrke dialogen mellem de mange foreninger, og vi arbejder på hele tiden at udvikle vores skønne område.
Vi er helt vilde med sport i Mogenstrup og omegn. Så hvad end du er til fodbold, håndbold, gymnastik, cykling, løb, stavgang, folkedans, golf, badminton, tennis, fægtning, svømning og m.m., så har vi det hele.

I Mogenstrup og omegn er vi meget stolte af vores natur, der er præget af skov og bakker.
Mest kendt er Mogenstrup ås, som dannedes under den sidste istid. så der er store muligheder for at vandre, løbe eller cykle i området. Hvis man vil ud at nyde stilheden med sin fiskestang er der gode fiskemuligheder i åen. Vi arbejder løbende for at synliggøre muligheder for lokale naturoplevelser og for at gøre det endnu mere attraktivt at bruge naturen i vores område.

Hammer Bakker hæver sig over landskabet og herfra er der er flere steder en fantastisk udsigt over det omliggende landskab og Dybsø Fjord. Fjorden er en af Danmarks reneste fjorde, og de lavvandede sandbanker giver området international betydning som spisekammer for store flokke af ande- og vadefugle. Området omkring grusgraven rummer også spændende naturoplevelser.

Hvis du overvejer at bosætte dig i vores lokalområde, så vil vi tage rigtig godt imod. Vores Lokalråd eller en af de lokale kontaktpersoner vil hellere end gerne fortælle mere om mulighederne i vores lokalområde.

Denne hjemmeside er udviklet i samarbejde med Næstved Kommune, men det er Lokalrådet, der fremover har ansvaret for indholdet på siden. Hvis du allerede bor i området og har gode input til denne områdehjemmeside, så sig endelig frem. Det skal være vores fælles hjemmeside med relevante informationer om området, henvisninger til lokale foreninger og aktiviteter samt plads til de gode historier.

Kort over Mogenstrup og omegn

IMG_2353 A

Fra Mogenstrup er der mange muligheder for en naturskøn oplevelsestur

Mogenstrup er et levende samfund i hjertet af Sjælland, med grønne fredede arealer, her er naturen en perle.